Stil et spørgsmål
1000 tegn tilbage

Dine lungers funktion og syre-base balancen!

Dine lungers funktion og syre-base balancen!

Dine lungers funktion er at forsyne blodet og dermed hele kroppen med ilt, samt udskille kuldioxid og andre affaldsstoffer. Under indåndingen optages ilt fra luften i blodet, som så føres rundt i hele kroppen. Ved udånding luftes kuldioxid og andre affaldsstoffer ud med den luft, der udåndes. Til denne proces bruger du ½ liter vand i døgnet, idet luften bliver fugtet, inden den når ned i dine lunger.

Men udover at forsyne kroppen med ilt, er dine lunger også med til at regulere syre-base-balancen i din krop. Hvis du har for meget syre, trækker du vejret hurtigere og dybere for at få mere kuldioxid ud af kroppen. Kuldioxid virker nemlig som en slags syre i blodet. Hvis der er for meget base, hvad der forekommer yderst sjældent med vores moderne livsstil, trækkes vejret langsommere og mere overfladisk for at holde på syren.

Syre-base ubalancer ses ved mange forskellige sygdomme, som fx nyresvigt og diabetes, men det mest almindelige er også en sygdom i lungerne, som skaber den ubalance.

Hvis dine lunger ikke kan lufte den normale kuldioxidmængde ud, opstår der forstyrrelser i din syre-base balance. Det ses fx ved en forværring af KOL og andre lungesygdomme.

Iltmangel og syre

Iltmangel som følge af dårlige lunger er en af hovedårsagerne til en ubalance med oversyring i din krop. Af andre årsager kan nævnes fx svag mave/tarm, hormonforstyrrelser, kaliummangel, behandling med kemisk medicin, stress etc.

Har du for meget syre i din krop forhøjes til eksempel faren for hjerte/ kredsløbs problemer, knogleproblemer, galde og nyre problemer. Ved en oversyring øges også blodtryk, blodsukker, stofskifte, træthed, betændelse, tendens til infektioner og allergi.

For meget syre i kroppen er med andre ord skadeligt for alle kroppens funktioner, det skader kroppens indre miljø og virker som en slags cellegift, da syrerne favoriserer dannelsen af frie radikaler som nedbryder cellerne.

Din krops egen helbredelsesprocesser og regenereringer påvirkes negativt og forskellige behandlingsformer som du eventuelt anvender, kan ikke virke optimalt.

Hvad kan du gøre for dine lunger?

Spis basedannende fødevarer som i store træk er grønsager og frugt. Nedsæt indtaget af syredannende fødevarer, som udover kød fx også er kornprodukter, mælkeprodukter, sodavand, alkohol og kaffe samt undgå helt røg.

Det er også vigtigt at du drikker nok vand dagligt. Det bedste er basisk vand, så syre -base balancen kan opretholdes. En frisk citron i vandet gør det basisk, når det kommer ind i kroppen. Et godt råd er derfor et glas vand hver morgen med en frisk citron.

Et andet råd er basedannende smoothies af grønsager. Base- the og Basica Aktiv (mineral tilskud) kan også være en hjælp, men kan ikke erstatte den basedannende kost.

Share this article:

">
Tysk teknologi giver nyt håb for en bedre livskval...
Dramatisk stigning i demens
Дървени летви - колчета http://www.emsien3.com/letvi от ЕМСИЕН-3
Дървени талпи http://www.emsien3.com/талпи от ЕМСИЕН-3